Velg en side

Nå som er det er januar, og mørkt og kaldt, kjenner jeg at jeg lengter etter sommeren. Jeg lengter etter å kunne gå barbeint ute i gresset eller på en sandstrand. Ligge på et svaberg og kose meg og se på solen hele dagen lang.  Sommeren er så langt unna virker det som, det er så uendelig lenge til den kommer tilbake. Vi har seilbåt så jeg merker trangen til å kunne sette av gårde ut på havet og høre svush svush, når bølgene treffer vannet. Det er en enorm frihet å kunne være på havet uten å høre en eneste motor dur. Jeg henter frem noen av mine gode minner fra sommeren og tenker at slik kan det også se ut der ute på en helt vanlig tirsdag…

Jeg tar ofte frem gode sommer minner når det er mørkt og kaldt om vinteren. For helt ærlig så er ikke Januar min favoritt måned, heller ikke November om jeg skal være dønn ærlig, og det skal man jo. Derimot så hjelper det å hente frem bilder fra sol, sommer og hav, og gi meg selv friheten til drømme meg litt bort i den mørke måneden januar. Det er spennende med minner og hvordan hjernen vår fungerer når vi ser på bilder og henter frem gode minner. Det skjer ting i kroppen vår helt automatisk som skaper gode assosiasjoner. Vi blir rett og slett lettere til sinns av å vite at vi har opplevd sol og sommer og det gjør det lettere å tenke at det kommer lysere dager snart igjen. Da skal seilbåten frem fra presenningen og ut på vannet. Da skal vi kunne nyte lange kvelder ute i solen, og kanskje ta et bad i altfor kaldt vann. JA!!! For jeg elsker å bade, jeg elsker å kaste meg ut i kaldt vann og kjenne at jeg lever…… Den skumle følelsen før du hopper uti vannet og tenker..NEI, jeg orker ikke. Men innser at det er for enkelt. Det er ikke farlig å bli kald.. Og så hopper jeg uti: UÆhhhh… trekker pusten, kaver litt med en gang..Tar et par svømmetak og kjenner etter. Det var ikke så kaldt. Vannet kjennes fløyelsmykt mot huden, kroppen er lett og ledig i vannet og en forfriskende følelse fyller hodet.

Oj, et lite øyeblikk der trodde jeg faktisk selv at det var sommer igjen. Hvilken effekt en historie og ett bilde kan ha. Hvis du savner sommeren selv: Ta frem et av dine favoritt bilder fra et godt sommer minne, og se på det. Drøm deg tilbake til hvordan det var: Hva hørte du? Hva så du? Hva du kjente etter? Hvordan stemningen var, og hva følte du? Det er rart sånn, at handlinger oftere styrer mer av hva vi føler enn vi tror. Enkelte tror det kan være slik at det er følelsene våre som styrer handlingene, men det er ikke alltid at det er slik. Det er en litt mer komplisert sammenheng enn som så. Men det kommer det mer om i et annet innlegg. Nå skulle jeg bare minnes sommeren og den varme sjøen litt. Så når jeg gjør det må jeg rett og slett ta med favoritt ferie målet mitt også .Maldivene over alt på jord. Det er verdens paradis, og jeg var så heldig å reise dit i April med min kjære. Det er det nydeligste stedet jeg noen gang har vært. Se selv og drøm deg bort.

Vi spiste frokost og middag på disse pålene ute i vannet. Omringet av korall rev som ga oss nok å utforske for en hel uke. Vi bodde på påler i vannet og stedet omringet seg med det de kalte «Barefoot luxury». Det var helt fantastisk. Maldivene er det ultimate reisemålet om man vil oppleve sol, strand, stille dager, god mat og balanse. Et av mine aller beste ferieminner fra sommer og sol noen gang. Jeg henter det frem for inspirasjon så ofte jeg kan i de mørke januar dagene.

MKS